Juriu

Alex Marinescu, Head of Operations, Electronic Arts România. Alex Marinescu este Head of Operations al reprezentanței locale unuia dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri din lume, Electronic Arts România. Alex este  unul dintre primii angajați ai companiei, din anul 2005. Cu o experiență de aproape 20 de ani în dezvoltarea de software, inainte de a lucra în producția de jocuri, Alex a lucrat în domeniul de dezvltare software bancar și pentru sisteme de securitate. Pasionat de științele exacte, de matematică și fizică în special, a participat în mod susținut la olimpiadele școlare, deține un master de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și un Executive MBA la Maastricht School of Management.

Cosmina Frîncu, CSR and Sponsorship Manager la BRD – Groupe Societe Generale. Cosmina coordonează programele de implicare în comunitate și sponsorizări din anul 2009, fiind implicată în multe proiecte din domeniul educației sau în proiecte dedicate tinerilor. De-a lungul timpului a făcut parte din jurii ale unor prestigioase competiții, precum: Gala Oameni pentru Oameni, Gala Societății Civile sau Gala Premiilor în Educație. Strategia de implicare în comunitate a BRD este centrată pe educație. Banca consideră că, pentru a avea o educație de calitate, este nevoie de profesori bine pregătiți, motivați și care au la dispoziție instrumente și tehnologii moderne de predare. Cosmina Frîncu crede că cele mai multe meserii ale viitorului vor fi legate de științe, tehnologie, inovație și de aceea este esential să existe o strategie de apropiere a elevilor de aceste materii esențiale pentru viitorul lor.

Elena Ștefan, inspector școlar pentru educația permanentă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Elena Stefan este profesor de chimie și de-a lungul anilor s-a perfectionat în această meserie nu doar prin cursuri de management educațional (unde este și masterand), cât și prin cursuri de formatori și prin schimburi de experiență în alte țări. Este specializată și în project manager, dar și ca profesor metodist. Este o susținătoare activă a festivalurilor și a concursurilor de artă și de mediu pentru elevi. A acceptat să fie în juriul Fondului Științescu pentru că susţine educaţia formală prin activităţi nonformale şi crede în creativitatea profesorilor şi a elevilor.

Octavian Micu, Cercetător Științific III, Institutul de Știinte Spațiale. Lucrez în fizică teoretică, mai precis fizica energiilor înalte. Am publicat câteva articole în domeniul fizicii neutronilor, iar în prezent cercetarea mea este orientată spre fizica găurilor negre cuantice. După terminarea Facultății de Fizică de la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, am continuat cu masterul și doctoratul la Universitatea din Alabama, SUA,  și apoi am avut o poziție postdoctorală la Universitatea Tehnica din Dortmund, Germania. M-am întors în România în 2011. În timpul doctoratului și postdoctoratului am predat diferite cursuri de fizică, de la cursuri introductive până la mecanica cuantică și teoria relativității. În România am colaborat cu mai multe evenimente și emisiuni radio de popularizare a științei.

Sorin Badea, realizator al emisiunii “Sound of science”, Radio Gold Fm, pasionat de stiințe. Pasiunea mea pentru știință s-a născut de dinainte de primele ore de fizică, chimie sau matematică. Ea s-a născut în timp ce sorbeam cu ochii minții rândurile scrise de Ray Bradbury sau Asimov,  în timp ce încercam să construiesc ceva folositor prin casă și în timp ce cugetam la ideea de a construi un robot, precum cei pe care îi vedeam prin vitrinele magazinelor de jucării. Mai târziu, când am crescut și am ajuns să îmi exercit profesia, am realizat că pasiunea pentru științe depășește un pic pragul jurnalistului. Încă din anul 2003 încerc să popularizez astfel de informații științifice și chiar cred că viitorul nostru pare mai frumos privit prin lentila educației STEM. Sunt un jurnalist care ar fi vrut să fie om de știință și căruia îi pare un pic rău că nu a ajuns profesor. Așa că, de aproape un deceniu ani vânez cadre didactice care încearcă să îi facă pe elevi să gândească frumos.

Suzana Dobre, director de program pentru inițiative educaționale la Romanian American Foundation. Suzana are o experiență vastă în sectorul non-profit lucrând din anul 1994 cu organizații non-guvernamentale românești. De mai bine de 10 ani, deține poziții executive în organizații mari din România unde a făcut cercetare de politici publice și advocacy sau servicii sociale pentru oamenii aflați în situații grele de viață. De asemenea, timp de patru ani ea a oferit consultanță pentru instituțiile europene în finanțare pentru organizații non-profit din România. Suzana Dobre face parte din Boardul Director al Asociației pentru Apărarea Drepturilor Asociația pentru Omului din România – Comitetul Helsinki si deține o diplomă de Master de la Școala de Economie și Științe Politice din Londra.