Membrii juriului de selecție pentru ediția 2019 a Fondului Științescu sunt:
Octavian Micu a obţinut titlul de doctor în fizică teoretică la University of Alabama, Tuscaloosa, AL, U.S.A. în 2007, după care i s-a oferit un contract de cercetător postdoctoral la Technische Universität Dortmund, Germania. S-a întors în țară în 2011 cu un proiect de reîntoarcere, iar actualmente este Cercetător Științific Gradul 1 și Președintele Consiliului Științific la Institutul de Știinte Spațiale. Își desfășoară activitatea în domeniul fizicii găurilor negre și a gravitației cuantice și scrie despre cercetarea românească pe blogul Doi mici și un Anc, alături de alți 2 cercetători.
Constantin Vică este lector universitar la Facultatea de Filosofie și director adjunct al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din București. Este interesat de etica noilor tehnologii, informației și computerelor, etica mașinilor, bioetica, filosofia informaticii și filosofia politică și socială. A publicat mai multe articole și studii privind proprietatea asupra informației, tehnologiile asistive inteligente, politica și etica internetului, încrederea online, etica motoarelor de căutare, democrația epistemică și datele deschise, „pirateria” online. A co-editat volumul Filosofia științelor umane. In memoriam Mihail Radu Solcan (Editura Universității din București, 2015). Susține cursurile Etică în tehnologia informației, Cultură digitală și New Media and Intercultural Communication.
Elena Coman este director de programe, Asociația Techsoup Romania. Creează și comunică programe educaționale nonprofit de peste 15 ani, de la proiecte editoriale în jurnalism de investigație, la educație în competențe digitale avansate pentru profesioniști ONG sau programe care încurajează inovarea de către tineri. Programele pe care le-a creat de-a lungul timpul au fost unite de combinația unică de pedagogie luată din formarea ei ca învățătoare, preocuparea pentru construcția unei societăți mai juste creată de lecturile de filosofie și etică, plus un strop de geekiness.
Tamina Lolev este arhitect și managing partener în studioul de arhitectură și urbanism Wolfhouse Productions. Pe lângă activitatea desfășurată în cadrul biroului, în 2014, Tamina a co-fondat Nod makerspace, primul centru creativ de mari dimensiuni, atât o platformă tehnică ce oferă mijloace pentru prototipare, producție și consultanță specializată, cât și un hub cultural și incubator pentru start-up-uri creative. De atunci și până acum, a coordonat diferite proiecte în cadrul Nod makerspace, printre care se numără și biblioteca de materiale Mater, prima de acest gen din Europa de Sud-Est.
Sorin Axinte (Axu) este antreprenor, cofondator și CEO Hyperpragma, un startup de robotică cu un proiect de sistem modular autostructurant în curs de brevetare internațională. Designul inovator al acestui sistem face posibilă autoconstruirea automatizată din module a aproape orice – de la un simplu pod până la o stație spațială. După studii de jurnalism la începutul anilor ‘90, Axu a adunat 25 de ani de experiența în mass-media și strategie de marketing & branding, două episoade corporatiste, șapte firme co/fondate începând cu 1999, cofondator a două organizații non-profit (RBL și Risers Net). La baza fondarii Hyperpragma se afla curiozitatea și interesul lui pentru mecanisme începând din copilărie, în șopronul cu unelte al unuia din bunici. S-au adăugat tone de SF-uri citite / văzute în 40 de ani, șurubăreala la mașini vechi, un startup de hardware / energie regenerabilă semi-esuat și, în final, reîntâlnirea cu un vechi prieten – Radu Apetroaia, matematician, designer și inventator, actualul partener în Hyperpragma.
Decizia comitetului de selecţie de a nu acorda finanţare unor idei de proiect este definitivă şi nu poate fi contestată de aplicanți.
Politica de evitare a conflictului de interese
Membrii juriului nu pot aplica în competiție, direct sau indirect. În măsura în care un membru al juriului cunoaște și este direct interesat de unul dintre proiecte, se va abține de la punctare și dezbateri în ceea ce privește proiectul respectiv.