DESPRE PROGRAM

Din 2021, Științescu București este în pauză de regândire sau modificare de concept.

_______________________________________________________________________

 

Ediția 2020 a Fondului Științescu București a fost o ediție de criză, cu un buget de 30.000 de lei. În condițiile acestui buget redus, am decis să sprijinim continuarea a patru dintre proiectele finanțate anul trecut să se reinventeze și să se adapteze contextului creat de pandemie.

Fondul este susținut de partenerii noștri instituționali, Romanian-American Foundation şi FFCR, și de partenerii locali: Transport Service Group, SIS IT Solutions și Cyber Runners.

_________________________________________________________________

 

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale care susține stimularea descoperirii , înțelegerii și, de ce nu, a pasiunii pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor din clasele 0-12 din București și județul Ilfov.

Căutăm proiecte inovatoare care să facă educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) mai atractivă pentru elevi și să ajute copiii și tinerii să-și dea seama ce-i așteaptă în viitorul nu prea îndepărtat și să contribuie în mod deosebit la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani.

Ne dorim ca proiectele susținute din acest fond să ajute tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care științele exacte au aplicare în viața de zi cu zi sau cum funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții.

Aflat la a treia ediție în București, Fondul Științescu este implementat de Fundația Comunitară București , în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, și cu susținerea donatorilor locali: Transport Service Group, WDP Development RO, Elemental Development, euRobotics AISBL. Lansăm a 3-a ediție pe 28 martie 2019.

Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe din țară: Iași, Sibiu, Cluj, Oradea, Târgu-Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului și Timișoara prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

 

Bugetul disponibil pentru Științescu 3.0

Fundația Comunitară București oferă granturi (finanțări nerambursabile) pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor şi tinerilor din clasele 0-12. Vom finanța proiecte care ajută copiii și tinerii să devină conștienți de felul în care știința explică fenomenele care pun în mișcare orașul și mediul din jurul lor și le dezvoltă abilitățile de a identifica și rezolva probleme ale orașului folosind tehnologie de ultimă generație.

În afară de finanțare, oferim celor interesați să deruleze astfel de proiecte instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Membrii echipei FCB vor oferi suport echipelor de proiect pentru comunicare şi management de proiect, atât în faza de pregătire a proiectelor, cât și în perioada de implementare.

Fondul disponibil în 2019 este de 150.000 de lei, din care dorim să finanțăm între 6 și 15 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de aplicanți. Bugetul minim solicitat pentru un proiect este de 10.000 de lei.

Foto: Cosmin Sbarcea